Endüstri Mühendisliği Okuyacaklara Tavsiyeler

Okunma Sayısı : 948
Yayınlanma Tarihi : Salı , 8 Eylül , 2020
Herkese Merhaba. İlk blog yazıma hoşgeldiniz :) Aslında yıllar önce ogretenvideo.com adı altında tüm edinimlerimi paylaştığım bir blogda yazarlık yapmaktaydım. Fakat o projemi şuan yalnızca youtube videolu çözümler olarak kullanıyorum. Artık serhatsari.com olarak kendi adımdaki bu domaine büyük uğraşlar sonucu asp.net tabanlı bir blog yazma gayretine ulaştım. Ve birikimlerimi buradan iletmeye devam edeceğim.

endüstri

İlk yazımda endüstri mühendisliğini taze bitirmemin de şerefine bu bölüm hakkında birkaç öneri ve tavsiyelerde bulunacağım. Endüstri Mühendisliği hocalarımızın bize sürekli anlatmaya çalıştığı en temel tanımı olarak; insan ve makine uyumunu fonksiyonel olarak en iyi şekilde değerlendiren , işleyen ve sonuçlar elde eden bir mühendislik dalı. 

Nedir bu insan makine uyumu ? Örneğin bir makine operatörünün o makinede çalıştığı tüm süreç boyunca, süreci ne kadar iyi değerlendiriyor ? çalışma hızı optimum mu ? ama aynı şekilde insani açıdan sağlığını tehdit eden bir şey var mı ? operatörün maaşı tatmin edici mi ? gibi tonlarca soruya cevap getirebilme furyasına insan-makine uyumu diyebiliriz :)

Bu uyumu en iyi şekilde optimize etmek de endüstri mühendislerinin işi oluyor. Teorik olarak yazılım , teknik resim , maliyet analizi , üretim yöntemleri , diferansiyel denklemler , yöneylem araştırması , mühendislik mekaniği , ekonomi , ergonomi gibi onlarca farklı dalda eğitim alacaksınız. Bu teorik eğitimlere bağlı kalmaksızın ekstra en az 1 veya 2 yazılım dili , veri tabanı yönetimi gibi alanlara da hakim olmanız bence size büyük artılar katacaktır.

Ben ön lisans eğitimi olarak bilgisayar programlama ve veri tabanı eğitimi aldığım için mutluyum. En temel amaçlarımdan birisi de endüstri mühendisliği ile bu teknikleri en güzel şekilde harmanlayabilmek. Çünkü iyi bir mühendisin kodlama bilmemesi dışa bağımlılığı arttıracaktır.

Velhasıl Hayat neler getirecek bilinmez ama öğrendiklerimizi en iyi şekilde uygulamaya çalışarak iyi bir mühendis olmayı hedefledik. Bu bölüme geçmiş ve geçecek olan tüm okurlara selam ediyor , buralara kadar geldiğiniz için teşekkür ediyorum. 



Bildirimleri Aç

Ads

Abone Ol