Whatsapp Yerine Kullanabileceğiniz Alternatif Uygulamalar !

Okunma Sayısı : 1180
Yayınlanma Tarihi : Salı , 12 Ocak , 2021
2009 Yılında kurulan Whatsapp şuan dünya üzerinde en popüler iletişim uygulaması konumunda. Yaklaşık 2 milyardan fazla kullanıcı olan WP son günlerde gizlilik politikasıyla ilgili şüpheler oluşturduğu için özellikle Türkiye bazlı kullanıcılar tarafından alternatifleri aranmakta. Bu yazımızda sizlere Whatsapp yerine kullanabileceğiniz alternatif uygulamaları derledik.

1. Telegram

Hem android hem de apple cihazlarınızda kullanabileceğiniz RUS merkezli bir iletişim uygulaması. Gayet popüler olarak kullanılan whatsapp özelliklerine benzer tüm fonksiyonları kullanabilirsiniz. Gruplar kurarak arkadaşlarınızı davet edebilir, sesli ve görüntülü mesajlaşma özelliklerini kullanabilirsiniz. Aynı zamanda yakındakileri bul özelliğiyle de farklı telegram kullanıcılarına ulaşmanız da mümkün.

telegram download

Android için telegram idir : https://play.google.com/store/apps/details?id=org.telegram.messenger
Apple için telegram indir : https://apps.apple.com/us/app/telegram-messenger/id686449807

2. Signal

Özellikle güvenlik şüphesi duyan kullanıcılar tarafından çok tutulan bir diğer uygulama ise signal. Signal uygulaması açık kaynak kodlu bir şekilde dağıtıma başlandığı için güvenilirlik konusunda paranoyası olan kişiler tarafından sıkça kullanılmakta. Yine tüm mesajlaşma fonksiyonlarını kullanabileceğiniz whatsapp alternatifi bir uygulamadır.

signal download

Android için signal indir : https://play.google.com/store/apps/details?id=org.thoughtcrime.securesms&hl=en&gl=US
İOS Apple için signal indir : https://apps.apple.com/us/app/signal-private-messenger/id874139669

3. Google Mesajlaşma

Google Apple'ın iMessage girişimden sonra hemen Android kullanıcılara özel olarak çıkarttığı bu uygulama sayesinde arkadaşlarınızla rahatça mesajlaşabilirsiniz. Aynı zamanda Google'ın servisleri ile bağlantılı olarak dosya ve fotoğraf paylaşımlarınız içinde ideal bir uygulama.

google message download

Android için google mesajlaşma indir : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.messaging&hl=en_US&gl=US

4. İMessage

Bu uygulama da yalnızca APPLE IOS kullanıcıları için oluşturulmuş bir mesajlaşma uygulaması. Apple kullanan arkadaşlarınızla mesajlaşabileceğiniz dosya ve fotoğraf paylaşımı yapabileceğiniz hatta APPLE PAY ile bir tıkla para gönderebileceğiniz bu mesajlaşma uygulaması tam olarak IOS ve iphone kullanıcıları için biçilmiş kaftan.

imessage download

IOS için iMessage için ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. : https://support.apple.com/explore/messages

5. Discord

Discord oyuncuların sıkça kullandığı sesli ve görüntülü mesajlaşma platformu. Üstelik windows , apple ve android cihazlarınızda sorunsuzca kullanabilirsiniz. Kendiniz için oluşturacağınız bir oda da dilediğiniz misafirleri davet edebilir sesli ve görüntülü olarak sohbet edebilirsiniz.

discord download

Android için discord indir : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.discord&hl=en&gl=US
Apple için discord indir : https://apps.apple.com/us/app/discord-talk-chat-hang-out/id985746746
Masaüstü için discord indir : https://discord.com/

Görüşlerinizi konu altından bırakabilirsiniz, teşekkürler.




Bildirimleri Aç

Ads

Abone Ol